Visvoer voor goudvissen


Visvoer voor goudvissen is in zoveel soorten te koop dat je soms niet meer weet wat je nu moet voeren. Juist door die grote verscheidenheid aan visvoer wordt het eigenlijk ook weer makkelijker gemaakt. Een goudvis is een alleseter en om die reden hoort het voedsel zo gevarieerd mogelijk te zijn. Als hoofdvoer kun je een goed droogvoer aanschaffen het liefst verschillende soorten. Elke dag kun je dan ’s ochtends een hele kleine hoeveelheid droogvoer geven. In de middag kun je dan afwisselen met levend voer, gevriesdroogd voer of wat groenvoer.

Visvoer voor goudvissen kun je in vier categorieën onderverdelen

Droogvoer

Bij droogvoer kun je kiezen uit drijvend voer of zinkend voer. De juiste keuze is afhankelijk wat voor soort goudvis je hebt. Normale goudvissen zoals een komeetstaart of de gewone goudvis kun je drijvend visvoer geven. Goudvissen zoals de Ryukin of sluierstaarten doen het beter op zinkend droogvoer.

Vriesvoer

Denk bij vriesvoer aan bevroren levend voer. Zoals watervlooien of artemia. Voordat je het vriesvoer geeft eerst op kamertemperatuur laten komen. Het vriesvoer zal natuurlijk smelten op kamertemperatuur en kan daarna aan de goudvissen worden gevoerd.

Levend voer

Levend voer is een echte traktatie voor uw goudvissen en wordt zeer gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan watervlooien of tubifex.  Watervlooien zijn ook heel makkelijk zelf te kweken zodat u altijd uw goudvissen kan trakteren op een verse maaltijd.

Groenvoer

Goudvissen zijn echte alleseters en daar hoort ook groenvoer bij. Waterplanten worden om die reden vaak aangevreten. Omdat in een aquarium voor goudvissen vaak geen waterplanten worden gebruikt. Kun je toch de behoefte aan groenvoer compenseren door bijvoorbeeld doppertjes, komkommer, spinazie of zelfs appel te geven. Om het groenvoer makkelijker te laten opnemen door je goudvissen. Kun je het groenvoer circa dertig seconden in de magnetron doen zodat het net even geblancheerd is.

Klik hier voor alle het visvoer
PS: Maak je hobby compleet met deze handige producten ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *