allesovergoudvissen.nl
Leestijd: 3 minuten

Hoeveel Shubunkins in een 500 liter vijver?

De website met alle informatie over goudvissen!

Vraag gesteld door Annet:

Hallo, ik heb een vraagje over de Shubunkin! Ik heb een vijver met filter van zo een 500 liter met een diepte van 85 cm. Hoeveel Shubunkin kan ik in deze vijver houden? Alvast bedankt!

 

Shubunkins in vijver

Hallo Annet,

Prachtige Shubunkins zwemmen in een heldere vijver | Shubunkins in een vijver van 500 literGeweldig dat je interesse hebt in Shubunkins in je vijver! Deze prachtige vissen zijn een fantastische toevoeging aan je vijver. Om je vraag te beantwoorden: hoeveel Shubunkins je in een vijver van 500 liter kunt houden, hangt af van enkele factoren.

Een handige vuistregel voor goudvissen, zoals Shubunkins, is dat je ongeveer 50 liter water per vis nodig hebt. Dit betekent dat je in een vijver van 500 liter ongeveer 10 Shubunkins kunt houden.

Toch zijn er een paar zaken om in gedachten te houden:

  • Groeiruimte: Shubunkins kunnen tot wel 15-20 cm groot worden. Zorg ervoor dat ze voldoende zwemruimte hebben.
  • Filtercapaciteit: Het filter moet krachtig genoeg zijn om het water voor alle vissen schoon te houden. Een overbelaste filter kan leiden tot slechte waterkwaliteit, wat schadelijk is voor je vissen.
  • Zuurstof: Vooral bij warm weer is voldoende zuurstof in het water belangrijk. Planten en goede watercirculatie kunnen hierbij helpen.
  • Onderhoud: Meer vissen betekent meer onderhoud. Regelmatig water verversen en de filter schoonmaken is noodzakelijk.

  Houd deze factoren in gedachten en begin met 6 tot 8 Shubunkins. Dit geeft ze genoeg ruimte om te groeien en gezond te blijven, en helpt je de waterkwaliteit makkelijker te beheren.

  Wat ik persoonlijk het allerbelangrijkst vind, is twee dingen: observeer je vissen goed tijdens het voeren, dit is een mooi moment. Test ook regelmatig je water, vooral omdat kleinere vijvers gevoeliger zijn voor schommelingen in de waterwaarden.

  Naast deze tips is het ook belangrijk om te weten dat Shubunkins zeer sociale vissen zijn. Ze genieten van het gezelschap van andere vissen en zullen actiever en gelukkiger zijn in een groep. Zorg ervoor dat je vijver voldoende schuilplaatsen en planten biedt. Dit helpt niet alleen bij het creëren van een natuurlijke omgeving, maar biedt ook beschutting voor je vissen, wat stress kan verminderen.

  Verder kun je overwegen om regelmatig het gedrag van je Shubunkins te observeren. Gezonde Shubunkins zijn actief en nieuwsgierig. Als je merkt dat een vis lusteloos is of afwijkend gedrag vertoont, kan dit een teken zijn van ziekte of stress. Door je vissen goed in de gaten te houden, kun je snel ingrijpen als er iets mis is.

  Veel succes met je vijver en je Shubunkins! Als je nog vragen hebt, laat het me weten

  Groetjes,
  Martin

0 reacties

Pin It on Pinterest

Protected by CleanTalk Anti-Spam