Aquarium inrichten

Aquarium inrichten voor goudvissen vereist een geheel andere aanpak als dat we gewend zijn voor bijvoorbeeld een tropisch aquarium. Laten we hier wat dieper op ingaan. Zodat je weet waar je op moet letten.

Aquarium inrichten

Bij het inrichten van een aquarium voor goudvissen moeten we als eerste het gedrag van goudvissen bekijken.

aquarium inrichtenGedrag van goudvissen

Goudvissen zijn bij uitstek grondelaars wat betekent dat ze het fijn vinden om de bodem van het aquarium te doorzoeken naar eten. Tijdens het grondelen kunnen ze de inrichting die jij had bedacht aardig veranderde. Daarbij kunnen ze schijten als bootwerkers en dus een aardige troep maken. Planten vinden ze ook heerlijk om van te eten.

Aquarium inrichten zonder planten

Planten maken een aquarium wel mooi maar heeft in een bak met goudvissen weinig zin. Als alternatief kun je zachte kunstplanten nemen. Die je dan wel goed moet verankeren op de bodem. Het natuurlijk wel leuk om wat drijfplanten te gebruiken. Hebben de goudvissen toch wat te knabbelen en geeft een wat natuurlijker gezicht.

Aquarium inrichten zonder of met grond

Zoals je al weet is grond om je planten in te zetten niet nodig. Omdat ze de planten toch wel los weten te rukken uit de grond. Een aquarium inrichten zonder grond is makkelijker schoon te maken maar aan de andere kant is het voor een goudvis wel weer een fijne dagbesteding om lekker in de grond te woelen. Wil je wat grond op de bodem van je aquarium neem dan zeer fijn grind. Het woelen zal onverminderd doorgaan maar het fijne grind zakt weer snel naar de bodem.

Aquarium inrichten met decoratie

Wanneer je een paar prachtige goudvissen hebt is het eigenlijk onnodig om decoratie aan te brengen. Je zou je kunnen beperken tot een kunststof plantje en wat steen zonder scherpe kanten en hoeken. Een aantal maaskeien kan al een heel mooi effect geven. Maar gezonken bootjes en doodskoppen leid de aandacht van de goudvissen erg af. Het mooiste is dan ook om alle aandacht naar de goudvissen te laten gaan. Wil je toch iets bijzonders kun je met luchtbelletjes een mooie water verplaatsing laten zien.

Heb jezelf een leuk goudvis aquarium laat eens een foto zien aan onze lezers.

 

PS: Maak je hobby compleet met deze handige producten ♥

2 reacties op “Aquarium inrichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *