Ryukin goudvis

ryukinRyukin goudvissen hebben veel weg van een gewone sluierstaart.  Maar als je beide varianten goed gaat bekijken zie je wel degelijk verschil. Grootste verschil is wel de grote bobbel achter de kop van een Ryukin. In vaktermen noemen ze dit een Hump welke pas in 1900 werd ontwikkeld. Door een grote hump ziet een Ryukin  er veel imposanter uit als een sluierstaart. Als je dan ook naar de vinnen kijkt zie je dat de vinnen van een Ryukin veel minder doorhangen als bij een sluierstaart.

Ryukin kleuren

De prachtige kleuren van een Ryukin zijn zeer intens te noemen. Behalve de Calico kleur, wit, zwart, blauw of oranje. Is deze goudvis vooral bekend om zijn wit met rode kleur. Japanners zien graag een evenwichtige verdeling met een zeer intense kleur rood en wit.
Ryukin varianten

De prachtige goudvissen zie je tegenwoordig in meerdere varianten. Zo kennen we al de Longtail, Shorttail en broadtail variant. Voor een goudvis aquarium is de longrail de mooiste  uitvoering met zijn schitterende ronde lijf en lange vinnen die statig door het water waaieren. Zou je de Ryukin in een vijver houden zou ik zeker kiezen voor de broadtail kiezen omdat je deze vooral vanaf bovenaf moet bekijken. Wil je de echte schoonheid van een broadtail Ryukin bewonderen.

Verzorging van een Ryukin

De verzorging van een Ryukin goudvis is gelijk aan een gewone sluierstaart. Hou er rekening mee dat een volgroeide Ryukin als gauw 20 tot 25 cm groot kan worden. Voor een volwassen Ryukin zou ik dan al gauw uitgaan van 80 liter water per vis.  Vanwege de hump heeft de Ryukin ook veel meer eiwitten nodig als een sluierstaart. Eiwitten zorgen voor een goed ontwikkelde hump maar ook voor extra vervuiling in het water zodat je er niet aan ontkomt om een goed filter te hebben en regelmatig waterverversingen te doen.

PS: Maak je hobby compleet met deze handige producten ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *